Loading Events

SONOR COLOR

Åpning lørdag 9. mars kl. 18.00 – 20.00.

SONOR COLOR er et ikke-hørbart lydverk som manifesterer seg gjennom en animert videoprojeksjon. Komposisjonen kan ikke høres, men kan sees. Det mange timer lange verket omgjøres i sanntid til en abstrakt animasjon ved hjelp av farge- og videogeneratoren Synchronator. 

Generatoren transformerer lydsignaler til farger i fargemodellen RGB. Hver tone er dedikert en spesifikk farge som spiller sammen eller mot hverandre. Korte sekvenser av en fjerde “farge” – hvit støy – kombinert med ambiente lydkilder som fanges opp inne og utenfor gallerirommet er også med på å påvirke animasjonen. 

SONOR COLOR er et verk i en serie installasjoner/konstellasjoner/lydverk hvor musikkutøveren erstattes av digital og elektronisk teknologi.

PDF katalog: TRULS WAAGØ / Sonor Color @ TEKS

Synchronator er utviklet av Bas van Koolwijk og Gert-Jan Prins.
www.synchronator.com

RGB (Rødt, Grønt, Blått) er en fargemodell som brukes ved additiv fargeblanding, dvs. farger som oppstår som resultat av utsendt lys med ulike bølgelengder. Modellen benytter én tonerekke (kanal) for hver av de tre primærfargene rødt, grønt og blått. Modellen i seg selv definerer ikke primærfargene eksakt, og enhver farge som oppstår som et blandingsforhold av de tre vil dermed heller ikke være eksakt definert, men relative.
www.wikipedia.no

Truls Waagø (f. 1964) er en norsk bassist og komponist. Han har vært fast ansatt i Trondheim Symfoniorkester (TSO) siden 1987, og har også komponert og arrangert for bl.a TSO. Waagø begynte sin musikalske karriere i bandet Slagerfabrikken på 1970-tallet. I tillegg til symfoniorkester, spiller Waagø også i flere andre konstellasjoner; 2ohm, Querini Sinfonietta, Trondheim Sinfonietta, Trondheimsolistene, Motorpsykkel og Revolver. Fokus den siste tiden er på elektropopgruppa 2ohm.

Details

Start:
March 9, 2019 @ 18:00
End:
March 24, 2019 @ 16:00
Event Categories:
, , ,

Venue

TEKS.Studio
Nedre Bakklandet 20 C
Trondheim, 7014 Norway
+ Google Map
View Venue Website

Share This Story, Choose Your Platform!