13.01.2009

BORBETOMAGUS

For tredje året på rad arrangerer Ny Musikk Trondheim en vorspielkonsert i anledning All Ears-festivalen i Oslo på Dokkhuset i Trondheim. All Ears er en festival for kreativ musikk med Improvisasjon som hovedfokus som ble starta i 2002. Festivalen har på kort tid opparbeidet seg et rykte som en av Nordens viktigste festivaler innenfor sin sjangerløse sjanger. Årets utvalgte godbiter her i Trondheim er Steve Beresford og Borbetomagus, og våre kolleger i All Ears beskriver de slik:

Borbetomagus ble startet av Donald Miller, Don Dietrich og Jim Sauter i New York i 1979, og de regnes som legender innen støy og friform. Så du lyset da Hijokaidan og Incapacitants gjestet All Ears tidligere, så blir Borbetomagus nådestøtet. Borbetomagus spiller svært sjeldent utenfor hjemlandet, så kveldens konsert blir historisk. Ryktet forteller: “Balls-on-the line improvisation with enough energy to flatten buildings”.

Steve Beresford hører til den såkalt engelske skolen innenfor fri-improv-faget. Istedenfor time er det her snakk om timing, om hvor man plasserer lyden og hvilken lyd man bruker. Mikroskopisk presisjon. Beresford opptrer her med elektronikk, ikke piano som han også trakterer. Forvent det meste.

Ny Musikk Trondheim i samarbeid med Trondheim Jazzforum

Dokkhuset, onsdag 14 januar kl 20:00, cc 150/100