Visste du at jorden er hul og at det bor nazister på Antarktis? At den ariske rasen er fra Atlantis og at verdenskrigen bare er det nyeste utslag av en usynlig krig som har pågått over årtusener? At Hitler var besatt av astrologi og at han var en fanatisk vegetarianer fordi han var en kanal for den nye tids Messias? At Himmler var overbevist om at hans SS-supersoldater var udødelige?

Alt dette og mye mer vil være tema for stipendiat Jesper Aagaard Petersens nyeste foredrag i Forum Nidrosiaes serie om okkulturelle emner, hvor vi denne gang skal fokusere på nazimytologi i historie og populærkultur – Ahnenerbe og Colonia Dignidad, førerkult og solvervsmagi, nasjonalsosialistiske høyskoler og Hunulven fra Leir 9 – fra oldtid til Science Fiction, fra kosmos til sexploitation, står nazisten som den ultimate skurk, fordi nazismen er uten skrupler. Pragmatisk, målrettet og industriell, men også mystisk, amorøs og fri.

Foredraget vil blant annet se på nazismens opprinnelse i tysk folkekultur, dens relasjoner til okkultisme, og de moderne konspirasjonsteoriers vandring fra periferi til mainstream.

OM FOREDRAGSHOLDEREN
Jesper Aagaard Petersen er stipendiat ved Institutt for religionsvitenskap, NTNU, hvor han for øyeblikket skriver avhandlingen “Between Darwin and The Devil: Strategies of Articulation and Legitimation in Contemporary Religious Satanism, 1966-2010”. Naziokkultismen er bare det seneste i en rekke grenseoverskridelser – han har tidligere holdt foredrag i Forum Nidrosiae om blant annet satanisme, zombier og avføringens estetikk.

Arrangementet presenteres i samarbeid med The Hellfire Club som stiller med DJ’s etter foredraget.

TID: Lørdag 7. mai kl. 20:00
STED: Holdeplassen, 2. etg.
CC: 50,-
ALDER: 18