Loading Events

ARNFINN KILLINGTVEIT  |  ØYVIND BRANDTSEGG


01. – 11. november, 2018 @ TEKS – Nedre Bakklandet 20C, Trondheim. 
Åpning: Torsdag 1. november kl. 18.00.
Konsert: Søndag 4. november kl. 14.00 – 15.00.

Åpningstider fredag 02. november – søndag 11. november: 12.00 – 16.00.
Stengt mandag og tirsdag 5. og 6. november.


 

Metaverk er en generativ lydinstallasjon spesiallaget som åpningsprosjekt for TEKS´ nye visningslokaler i forbindelse med Trondheim Open. Verket er et samarbeid mellom lydkunstnerne Arnfinn Killingtveit og Øyvind Brandtsegg. Utstillingen består av flere separate lyd entiteter, hver med sine unike egenskaper og uttrykk. Summen av disse skaper et helhetlig dynamisk lydmiljø, en slags abstrakt sonisk fauna hvis uttrykk blir påvirket av alt som skjer av hørbare hendelser i omgivelsene. Installasjonen og dens komponenter forholder seg slik til både seg selv, sine omgivelser og sine abstraherte minner av hendelser i rommet. Verkets generative natur er i stadig endring, og det vil derfor aldri høres helt likt ut.

Utstillingen oppfordrer til utforsking og interaksjon. Hva skjer om du ikke lager lyd selv? Sitter stille i flere minutter? Hva skjer om du synger? Snakker? Eller lager annen lyd? Finnes det steder i rommet med skjult aktivitet?

I monteringsperioden 29. oktober – 1. november vil utstillingsarealet være tilgjengelig for publikum og man kan komme innom å se hvordan utstillingen tar form og/eller bare slå av en prat.

Installasjonen åpner torsdag 1. november kl. 18.00. Som del av programmet gjennomføres en konsert søndag 4. november kl. 14.00 hvor bl.a. gjesteartister kommer på besøk og spiller i og med verket. Publikum kan også ta med seg egne lydkilder, instrumenter og lignende for å delta, enten rent akustisk eller ved å koble seg på et utvalg tilkoblingspunkter i installasjonen.

Etter denne fremføringen vil verket fortsatt kunne oppleves i TEKS sine lokaler fram til og med søndag 11. november.

Arnfinn Killingtveit

Arnfinn Killingtveit er en identitet som opererer i den demilitariserte sonen mellom musikalsk undergrunn og samtidskunst. Arnfinn presenterer seg vanligvis for verden som lydkunstner, men kan også ikle seg rollen som produsent, lyddesigner, kunstner, teknisk assistent, workshoplærer, kontorsekretær, kaosagent, kroppsarbeider og som ekspert på internettpsykologi. Bare for å nevne noen få eksempler på litt mindre sensitive interessefelt.

Øyvind Brandtsegg

Øyvind Brandtsegg er en komponist og utøver som fokuserer på bruken av teknologi for å utvikle nye former for musikalsk utøvelse. Herunder algoritmisk improvisasjon, live prosessering, kryssadaptive teknikker og lydinstallasjoner. Gjennom dette arbeidet har han utviklet nye teknikker innenfor granulær lydsyntese og konvolusjon. Som eksempel kan nevnes Hadron Particle Synthesizer og LiveConvolver. Han har gjennomført kunstneriske utviklingsarbeid både som stipendiat (2004-2008) og som prosjektleder for to prosjekter (2011-2013 og 2016-2018). Lydinstallasjonene «Flyndre» (2006-2026) og «VLBI Music» (2013-2021) er stedsspesifikke arbeider med lang varighet, mens det improvisatoriske arbeidet med egenlagde instrumenter kontrasterer tidsbruken i det mer umiddelbare og forgjengelige. En fascinasjon av materialet og teknikkene er en gjennomgående drivkraft i arbeidene.

Details

Start:
November 1, 2018
End:
November 11, 2018
Cost:
Free
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, ,
Website:
teks.no/event/metaverk

Venue

TEKS
Nedre Bakklandet 20C
Trondheim, 7014 Norway
+ Google Map
View Venue Website

Share This Story, Choose Your Platform!