2006-04-19

GENERATOR.X og Monolithic

Rikskonsertene i samarbeid med Trondheim Jazzforum (TJF) og Trondheim Elektroniske Kunstsenter (TEKS), presenterer:

dobbelkonsert med

GENERATOR.X og Monolithic

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

på BLÆST torsdag 20. april kl. 22:00

Billetter kr 150 / 100 (medl TJF)

nyskapende visuell musikk, VJ-ing, elektronika og digital kunst i møte med polyrytmisk tilnærming til skitten black metal

Generator.x er et prosjekt som utforsker estetiske strategier i en digital verden. For en ny generasjon musikere, kunstnere og designere er den digitale plattformen det viktigste verktøyet, og programmering et naturlig virkemiddel. Generator.x er en gavepakke til alle som er interesserte i nye uttrykk innen film, musikk, animasjon, billedkunst og eksperimentell video – eller bare er nysgjerrig på hva som rører seg i den nye live-verdenen. Utøverne du får oppleve live er Phonophani (NO), Marius Watz (NO), Emi Maeda (JPN), Lia (AUT), Frank Bretschneider (GER) og flere DJ-er.

 

Musikerne

Frank Bretschneider

– Ultraminimalistiske lydsonder og presise rytmer

Emi Maeda

– Drømmende og lekfull, men med brodd som en hvesende drage

Espen Sommer Eide

– Harmonisk, vuggende og malerisk

Scenografi

Marius Watz

– Fargeglade og tilfeldige systemer

Lia

– Som en levende akvarell som har forvillet seg inn i den digitale verden

Med Generator.x presenterer vi en elektronika-pakke av sjeldent format, med fokus på det visuelle, sier Alexander Rishaug, produsent i Rikskonsertene. Generator.x er del av en større sammenheng. Kunstner og kurator Marius Watz har tidligere satt sammen utstillingen Generator.x (Kunst fra kode) for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, og arrangerte i den forbindelse et seminar på Atelier Nord i Oslo, i september 2005. En ny konferanse er under planlegging, denne gang i utlandet.

Monolithic er et spill med russisk rulett. Duoen består av Stian Westerhus på gitar, og Kenneth Kapstad, trommer. Musikken har utgangspunkt i en polyrytmisk tilnærming til skitten black metal(!) i høyt tempo som gruver HARDT! Det hele iblandes en stor dose fritt fall uten fallskjerm, og dessuten et melodisk tilsnitt. Monolithic gjorde sitt beste for å skremme bort de over 200 fremmøtte på JuleJazzen på Brittannia i 2005, men fikk overraskende nok jubel av gammel som ung. Hvorfor vet ingen. Uansett er de to kjent fra mange konstellasjoner i forskjellige sjangre i Norge de siste åra: Stian spiller med bl.a. Terje Isungset, Tor Haugerud, Bladed, Fraud(uk), HypnoToad(uk) m.fl. og har gjort prosjekter med bl.a. Arve Henriksen, Ståle Storløkken, Matthew Bourne (uk), David Stackenäs (s) m.fl. Kenneth er kjent fra prosjekter som Gåte, Dadafon, Cucumber, Trondheim Jazzorkester m.fl.

For mer informasjon:

www.rikskonsertene.no / Generator.x blogg & info: www.generatorx.no / informasjonskonsulent i Rikskonsertene, Guro Kleveland,

tlf.: 22 02 59 26 (dir.)/ mobil: 99 59 01 30

http://trondheimjazzforum.no

Velkommen!

Hilsen

TEKS og TJF

 

CIRCUITBENDING WORKSHOP

TEKS presenterer:

CIRCUITBENDING WORKSHOP

med Audun Eriksen

Kurs i kreativ ødeleggelse av elektroniske leketøy.

Vi kortslutter elektroniske audio-leker på jakt etter spennende lyder. Med loddebolt og forskjellige enkle elektroniske komponenter tar vi kontroll over kortslutningene og transformerer lekene til unike “musikkinstrument”. Det kreves ingen forkunnskaper innen elektronikk . Du trenger heller ikke forstå hvordan det virker. Hvis det høres bra ut og ikke lukter brent, så er alt ok!-)

Dette kurset vil likevel inneholde litt teori, og vi vil gå gjennom forskjellige muligheter for å kontrollere de instrumentene vi lager. Vi bygger en enkel sequenser for å trigge lyder og effekter, og ser på forskjellige typer interface mellom datamaskin og kortsluttede leker. Du tar selv med en leke du vil “bende”. Denne må være batteridrevet (se gjerne http://www.anti-theory.com før du kjøper noe). TEKS har også noen leker fra forrige kurs som kan brukes.

Du må regne med å bruke et par-tre hundre kroner på komponenter (brytere, fotomotstander osv.) Dette fåes kjøpt hos TEKS. Etterpå sitter du igjen med minst ett unikt musikkinstrument!

Workshopen går over ca. 16 timer.

Tirsdag – fredag 25.4 – 28.4

Tid på dagen kan til en viss grad tilpasses deltakernes ønsker.

Oppmøte i TEKS’ lokaler tirsdag 25.4 kl. 11:00

Workshopen er gratis, men med begrenset antall deltagere.

Send en mail til teks@teks.no for påmelding.

NB!! Hvis du ikke kan vente på å komme i gang, les sikkerhetsreglene

http://www.anti-theory.com før du begynner!!

Audun Eriksen kortsluttet sin første leke i 1996 og har brukt leker på

konserter og i studio siden da, bl.a. i musikk- og performancegruppa The Four.

Audun Eriksen: http://www.auduneriksen.com

Reed Ghazala, circuitbendingens “far”, har holdt på med dette

fenomenet i 25 år: http://www.anti-theory.com

Fin site med instrumentgalleri, instrumentsalg, lydgalleri,

instruksjoner i curcuitbending, eksperimentell fotografering og “anti-teori”.