[tab: info]

Årets første workshop var et innføringskurs i Minitronics, en plug&play mikrokontroller som man kan bruke som sensorinterface til datamaskinen, for eksempel med lyssensor, trykksensor, potmeter, bevegelsessensor og liknende.  Minitronics bruker den standariserte HID-USB protokollen og kan derfor brukes på stort sett alt av programmvare.

Workshopen hadde et oppmøte på 9 personer, og ble holdt av Servando Barreiro i TEKS lokaler over to dager.

[tab: presseskriv]

Minitronics er en enkel liten mikrokontroller for å koble analoge sensorer opp mot en datamaskin, basert på USB-HID protokollen (samme som mus, keyboard, joysticks etc), så den er med andre ord ganske så plug and play. Workshopen går over to dager, første dag går med på bygging av selve mikrokontrolleren, andre dag blir å knytte denne opp mot programvare, i utgangspunktet Pure Data, men om noen brukerMAX/MSP eller annet så går sikkert det greit også, siden vi bruker USB-HID. Da du ikke trenger å programmere Minitronicsbrettet slik du må med for eksempel Arduino, kan Minitronics være en fin plass å starte for de som ønsker å komme litt mer inn i mikrokontrollerverdenen.

Workshopen er beregnet på nybegynnere, og du trenger ikke å ha tidligere kunnskap om hverken elektronikk eller programmering for å være med. Det kan dog være en fordel å ha litt minimal kjennskap til det programmet du vil bruke mikrokontrolleren opp mot. Om det ønskes kan Arnfinn på TEKS gi en kort introduksjon til PD en dag eller to før minitronicsworkshopen.

[tab: pictures] [tab:END]