21.05.2008

Påminnelse, MEKKEKVELDer på TEKS

Hver onsdag våren 2008 er det mekkekvelder på TEKS kl 18 – 21.

Kom med dine egne kunstprosjekter, eller la deg inspirere av andre! Vi kan skaffe det meste av det du trenger innen mekanikk, elektronikk, sensorer, enkle analoge kretser -eller hva som helst annet du skulle ha lyst til å bygge på.

Ta med det du har av tanker, ideer, planer eller prosjekt; vet du ikke selv hvor du skal begynne, er det alltids tips å få.

Du trenger ikke å ha erfaring fra før, og kan lære av andres kompetanse.

Hjertelig velkommen!

Fjordgata 20, 1.etg. fra kl. 18.00-21.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02.05.2008

PURE DATA WORKSHOP

PURE DATA : n00b WORKSHOP v.1.666

Mandag 5. og tirsdag 6. mai pluss torsdag 8. og fredag 9. mai ledet av Arnfinn Killingtveit [http://swampsupnostrils.teks.no]Pure Data er ett open source “real-time graphical programming environment for audio, video and graphical processing”, http://puredata.info.

Det er med andre ord ett programmeringsspråk av det mer visuelle slaget. Istedenfor å skrive tusenvis av sider med kode, dreier det seg i stor grad om å koble sammen objekter(patsje) for å oppnå de resultater man ønsker. Eksempler på bruksområder kan være; musikk og lydkunst, “VJ”-ing og videokunst, og grensesnitt for sensorer og kontrollere

Denne workshopen vil i utgangspunktet tilrettelegges for folk som aldri har brukt programmet før, men det er fullt mulig for også de som kan litt fra før å delta. Det kommer til å bli gitt kjappe innføringer i enkel lydsyntese og lydanalyse, bilde- og video-prossesering, hvordan man kan bruke matematiske operatorer og objekter til å påvirke og styre signalgangen i patsjen, og hvordan man kan koble til utstyr og få dette til å styre/bli styrt av det man vil. Det vil bli vist eksempler på hva programmet kan brukes til, og det vil bli gått gjennom en del enkle eksempelpatsjer som man fritt kan låne fra for å sette sammen egne ting med.

Workshopen vil bli holdt av Arnfinn Killingtveit, som for tiden går første året på masterstudium i musikkteknologi, er medarrangør av Klubb Kanin i Trondheim, og muligens også kjent for noen fra prosjekter som; Swamps Up Nostrils, Helmeticrononaut, A Tie is a Noose(med Audun Eriksen), Psycheout Nachspiel Noise, Leaving Earth, Origami Statika+++. Evt. spørsmål kan stilles til Arnfinn via email; brabanan@hotmail.com.

Workshopen går over ca. 12 timer fordelt på 3 timer hver dag i fire dager, fra kl. 14.00 – 17.00.
Kursavgift kr. 250,- (betales forskuddsvis), bindende påmelding innen fredag 2. mai: teks@teks.no

VELKOMMEN!-)