2003-03-26

400.000,- til TEKS!

Gladnyhet fra TEKS: Vi er bevilget kr. 400.000 til prøvedrift i 2003!

Så blir det Trondheim Matchmaking i år óg! + masse til….

🙂 Espen

PS! For ordens skyld: I artikkelen fra NTB nevnes det at TEKS fikk 500.000 i fjor til prøvedrift. Det var midler øremerket tekniske investeringer, hvilket ble gjort i sin helhet. TEKS disponerte ikke midler til generell drift fra Norsk kulturråd i 2002.

NTB: Prøvedrift i 2003:

Kulturrådet gir 1 mill. til e-kunst

Publisert 25.03.2003 13:00

Kulturrådet gir 400.000 kroner til Trondheim Elektroniske Kunstsenter og 600.000 kroner til Bergen senter for elektronisk kunst til prøvedrift i2003.

Både Bergen senter for elektronisk kunst (BEK) og Trondheim Elektroniske Kunstsenter (TEKS) inngår i det nasjonale PNEK, en forkortelse for Produksjonsnettverk for elektronisk kunst.

TEKS spiller ifølge kulturrådet en sentral rolle i Trondheimsmiljøet innenfor kunst og ny teknologi og er i dag engasjert i en rekke prosjekter. TEKS fungerer som en plattform for utvikling av prosjekter på tvers av kunstarter og i samarbeid med bl.a. forskningsmiljøer og næringslivet.

Kulturrådet gir nå 400.000 kroner til TEKS til videre drift av stedet på prøvebasis. TEKS startet sin virksomhet i 2002 og fikk da en halv million kroner av Kulturrådet til prøvedrift.

Bergen senter for elektronisk kunst har siden starten i 2000 vist en tverrfaglig profil med produksjoner inne alt fra billedkunst til musikk og scenekunst. Ved siden av kunstproduksjon satser BEK på opplæring, forskning og oppbygging av nettverk innen kunst og ny teknologi. Kulturrådet gir 600.000 kroner til fortsatt prøvedrift i 2003.

Norsk kulturråd har i perioden 2000 – 2002 gitt 2,1 millioner kroner til prøvedrift av Bergen senter for elektronisk kunst .

 

2003-03-20

Arbeidsuke på TEKS.

I uke 11, 10.-14.mars, arbeidet Ada Jacobsen fra Alværn Ungdomsskole, Nesoddtangen, i sin arbeidssuke på TEKS. Ada lærte seg grunnleggende web design, og jobbet med TEKS´s neste websider som er en større samling linker innen bl.a. ny teknologi og elektronisk kunst.

I tillegg utviklet hun på eget initiativ et eget websted om skuespilleren Christopher Lee. Sidene finner du her

 

2003-03-16

Bastard og LIVINGROOM.

Trondheim 24. – 30. mars 2003

”Norge är just nu en energisk teaternation. Dramatiker, grupper och koreografer häller hög kunstnärlig kvalitet. Trondheim ligger en bit från händelsernas centrum, men här finns Teaterhuset Avant Garden (…) Typisk att man skall behöva åka til Trondheim för at få uppleva detta.”

Dagens Nyheter, 9.april 2001 om Bastard.

Bastarden er et krysningsprodukt, en blandingsrase, et urent barn. Nettopp derfor er den også fri for innavl og arvsrelaterte skavanker.Performancen er som en bastard å regne. Den er formuavhengig, tilholdsløs og uberegnelig. Slik virker den til å bryte ned grensene mellom ulike genre og den tilfører kunsten friskt blod.

 

Performancefestivalen Bastard, og LIVING ROOM: workshop i elektronisk kunst.

Teaterhuset Avant Garden og TEKS (Trondheim elektroniske kunstsenter) har valgt å samarbeide om avviklingen av performancefestivalen Bastard, og LIVINGROOM – en workshop i elektronisk kunst i regi av PNEK (Produksjonsnettverket for elektronisk kunst), siste uken i mars for å sette fokus på ny samtidskunst. Arrangementene vil være med på å synliggjøre hvordan dagens kunstfelt er tverrkunstnerisk og tverrfaglig. Dette viser seg blant annet gjennom at noen av aktørene medvirker både i Bastard og LIVINGROOM, samtidig som forestillingene og de ulike installasjonene i stor grad nyttiggjør seg tverrfaglig kompetanse gjennom ulike teknologiske teknikker, elektroniske og mekaniske.

Performancefestivalen Bastard går av stabelen for fjerde vår på rad, torsdag 27.mars til og med søndag 30.mars på Teaterhuset Avant Garden (TAG). Festivalen har blitt en årlig begivenhet som trekker til seg norske og internasjonale utøvere og publikum.

Bastard byr på det ypperste av norsk fri scenekunst akkurat nå. Torsdag kveld er det åpningsseremoni i Kattveita med de lokale multikunstnerne “The Four”, senere på kvelden blir det installasjonen ”Praying Room” med danser og performancekunstner Ellen Johannessen. Fredag er det klart for kontroversielle og anerkjente Kate Pendry med ”Sex in the Warzone”, en soloforestilling basert på hennes opplevelser da hun nylig besøkte Balkan. Lørdag og søndag er det Hedda-nominerte Verdensteatret med ”Tsalal”, også deres forestilling er inspirert av en reise de gjorde til Odessa og Istanbul.

Medvirkende på Bastard:

The Four, Ellen Johannessen, Kate Pendry, Asle Nilsen, Håkon Lindbäck, Lisbeth J. Bodd, Lars Øyno, Per Flink Basse, Mara Oldenburg, Ali Djabbary, Reinert Mitthassel, Marius Kjos, Øyvind Borgemoen, Ulf Knudsen, Trond Lossius, Kenneth K. Langås, Anti Bjørn, Ken Theodorsen, Petter Godspeed.

Program Bastard:

The Four: torsdag kveld 27.mars kl. 19.30, Kattveita.

Ellen Johannessens installasjon: torsdag kveld 27. mars kl. 20.00, TAGs galleri.

Kate Pendry “Sex in the Warzone”: fredag kveld 28. mars kl. 20.00, Teaterhuset Avantgarden.

Kate Pendry “Peepshow Marilyn – Gentlemen Prefere Dead Blondes”: lørdag 29.mars kl. 14.00, Britannia Hotell.

Verdensteatret “Tsalal”: lørdag 29. mars og søndag 30. mars kl. 20.00, Teaterhuset Avantgarden.

Billettbestilling Bastard:

Teaterhuset Avant Garden på 73 53 08 98

eller avantgarden@avantgarden.no

 

LIVINGROOM bringer sammen tolv kunstnere som arbeider med elektronisk eller digital teknologi. Kunstnerne har bakgrunn fra billedkunst, lyd og film. Forskjellig lyd- og bildemateriale, program kode, teknisk kunnskap og kunstnerisk erfaring inngår i en felles arbeidsprosess. Gjennom workshops og visninger vil de prøve å utvide det kunstneriske kommunikasjonsfeltet for å prøve og bygge ned grensene mellom verk og publikum.

Medvirkende på LIVINGROOM:

Jeremy Welsh, Kristin Bergaust, Nils Claesson, Espen Gangvik, Trine Eidsmo, Reinert Mithassel, Kenneth Langås, Tinna Ludviksdottir, Per Jonas Lindstöm, Trond Lossius, Thorolf Thuestad og Andrea Sunder Plassman.

Konsulenter i Trondheim: Robin Støckert, Stein Grebstad, Tor Åsmund Evjen.

LIVINGROOM produseres i samarbeid med PNEK,og TEKS,

For mer info, kontakt PNEK ved Janne Stang Dahl, epost janne@pnek.no eller tlf. 22 37 17 00.

Workshopene avholdes 24.-29. mars, KIT galleri, Innherredsvegen 7, inngang A. Presentasjon av LIVINGROOM samme sted fredag 28. mars kl 16.00.VELKOMMEN!

 

2003-03-13

TEKS rapport for 2002.

Rapport for TEKS aktiviteter for 2002 foreligger nå. Du finner den her som 2,5 MB PDF dokument.