Et foredrag av Kristian A. Bjørkelo


Rasekrig og klassekamp i Science Fiction og Fantasy

 

 

Fra rasistiske barbarskildringer til kommunistiske trollmenn, sado-masochistiske sexsekter og øko-feministisk science fiction. Fantasy og science fiction er ikke bare populære arenaer for å flykte fra hverdagen, det er også plattformer for underlige verdensbilder og politiske prosjekter som bare kan uttrykkes i fantastiske termer. Det hele tar gjerne en absurd form.

Denne kvelden vil folklorist Kristian A. Bjørkelo fortelle om et knippe kjente og ukjente forfattere fra sitt bibliotek, fra ytre venstre og ytre høyre til det ytre rom. Med sleivspark til alle involverte vil han ta oss fra de første fantasyforfatterne til de siste blockbusterfilmene. Og er Breiviks manifest egentlig fantasylitteratur?

Kristian A. Bjørkelo er frilansforfatter og førstekonsulent ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier ved Universitetet i Bergen. Han er hovedansvarlig for Forum Nidrosiaes søstersalong Absalong, og er kjent for å stå i nært ledtog med den eksentriske profeten Mad Mullah Hastur.

BONUS! Trondheims deiligste marsjmusikk serveres live av FLEISCHER ca. kl. 22:00.

Mørk musikk og esoterisk eksotika ved DJ Demonice og DJ Banana Boy før og etter foredraget.

Det vil serveres vafler til ti kroner.

NÅR: Torsdag 6. september. Dørene åpner kl. 19:00
HVOR: Café 3B (kjelleren)
CC: 50,-
ALDER: 20 (alle rettigheter)

Trykk her for mer om I fantasiens skyggedal på Facebook.