TEKS – Trondheim Elektroniske Kunstsenter presenterer verket ‘DigiLuck’ av den russiske kunstneren Roman Minaev i forbindelse med årets festival for kunst og teknologi, Trondheim Matchmaking.

DigiLuck sees i vinter på veggen på Folkets Hus ved hovedinngangen til Nova kino.

Digiluck er en digital klokke som ikke viser tid, men består av en rekke små utrop som kan formuleres innenfor den rammen med tall og bokstaver som vanligvis viser tid. Ved første øyekast ser den ut som en vanlig utendørsklokke av den typen som er montert på hustak og fasader, men budskapet er annerledes. Ord som HELP, LOSE og PLAY lyser opp. I tiden som går mellom ordene ser klokken ut som en klokke som ikke helt virker.

Bortsett fra den direkte effekten som er humoristisk, prøver også kunstverket å gi publikum en tankevekker. Verket stiller på sin helt egen måte spørsmål om hvilken visuell informasjon vi fyller det offentlige rommet med. Kunst på offentlige plasser fører en stadig hardere kamp mot alle former for kommersielle budskap.
DigiLuck  påpeker samtidig problemstillinger rundt samtidskunstens mulige behov for å  ta i bruk nye teknologier for å nå sitt publikum, slik feks kommersielle markedsføringsstrategier allerede gjør.

Verket Digiluck er utviklet innenfor rammen av kunstnergruppen og butikk-konseptet Electroboutique, http://www.electroboutique.com, bestående av russerene Alexei Shulgin, Aristarkh Chernyshev og Roman Minaev.

Electroboutique produserer en rekke elektroniske ”readymades”, og Trondheims publikum kan i disse dager fram til og med 8. november se kunstverkene deres i Trøndelag Senter for Samtidskunst, Fjordgt. 11,
i forbindelse med årets festival for kunst og teknologi, Trondheim Matchmaking, http://matchmaking.no

DigiLuck er produsert av Atelier Nord, Oslo, og vises i Trondheim i samarbeide med TEKS.TEKS – Trondheim Elektroniske Kunstsenter presenterer verket ‘DigiLuck’ av den russiske kunstneren Roman Minaev i forbindelse med årets festival for kunst og teknologi, Trondheim Matchmaking.