MUSIC THAT BENDS!

TRONDHEIM MATCHMAKING I KVELD!

5 band + DJ!

En konsertkveld du sjelden ser og hører maken til 😉

TRONDHEIM SCENE  (gml Monte Christo, Prinsensgt. 42)
Dørene åpner 20.00!

(HUSK UNDERVANSKONSERT SØNDAG KL. 14.00 i PIRBADET! SE UNDER)

20.30:
386 DX / Alexei Shulgin

[Moskva] http://www.easylife.org/386dx/

Dette er en klassiker! En nærmest vintage datamaskin av typen 386 DX med 4 mb ram og 40 mb harddisk programmert av Electroboutiques Alexei Shulgin, fremfører en konsert hvor hovedelementene er synkronisert tekst-til-tale og MIDI syntese.

Showet har blitt fremført ett utall steder i perioden 1998-2005 og høstet gode kritikker, dette blir da den første oppsetningen av stykket på fire år!  En tur ned nostalgigata som åpner lørdagskvelden på TMM.

21.00:
EIKO

[Oslo] http://eiko-music.com

Eiko begynner hvor pop-musikk slutter.  Hun ble for ett par år siden uteksaminert ved musikkonservatoriet i Trondheim ved NTNU, bor for tiden i Oslo, og er opprinnelig fra Sveits.  Fra starten i 2004 som en eksperimentell noise-act, har utrykket utviklet seg til en velbehagende massakre av magiske sammensmeltninger, med elementer hentet fra flere elektroniske uttrykk, fra heftige beats til behagelig sjelepleie og frenetisk støy, men hele tiden med et sterkt fokus på stemmen som danner grunnlaget i det meste av komposisjonene.  Med sin dynamiske scenefremføring har Eiko trollbindet publikum over hele europa de siste årene.

21.45:
Lasse Marhaug / Antoine Chessex

[Oslo/ Bern] http://www.lassemarhaug.no/

http://www.soundimplant.com/achessex.html

Lasse Marhaug åpnet aller første Trondheim Matchmaking i 2002 med noe som blei et sagnomsust sett!
Derfor er det med utrolig glede vi kan presentere Lasse Marhaug m/ Antoine Chessex FOR ALLER SISTE GANG PÅ ALLER SISTE MATCHMAKING!

Norges noise-guru nr.1 trenger knapt nok en introduksjon.  Med et villt antall utgivelser og omfattende turnévirksomhet, både solo og i samarbeidskonstellasjoner, finnes det knapt et område av verden som ikke har latt seg tinnitusskade av hans frenetiske støyprosjekter.  Med seg på TMM har han Antoine Chessex, en Sveitsisk saksofonspiller, improvisør, komponist og eksperimentell musiker.

22.30:
Mikro Orchestra

[Wroclaw] http://mikroorchestra.com

Tidligere Gameboy Orchesta! Mikro Orchestra er et eksperimentell audiovisuellt pionér-prosjekt fra Polen som baserer sine konserter utelukkende på håndholdte spillkonsoller.  Med høy intensitet leverer de et show rikt på groovy tekno med en massiv eksplosjon av visuals.

Målet for gjengen er å tilføre en dose ironi innen den elektroniske musikkscenen med low-tech hardware og relativt enkel programvare i en verden dominert av stadig mer avanserte digital musikkteknologi.  Et avgjørende valg, da selve konseptet bak dette prosjektet var å lage en unik type musikk ved å kun bruke spillkonsoller som musikkinstrument.

Bandet har vært aktiv siden 2001 med medlemmene Jaroslaw Kujda, Agnieszka Kujda, Mariusz Jura and Boguslaw Krawczuk.  3 av disse vil være å finne på scenen i kveld!

23.30:
Duracell

[Lyon] http://andrediamant.free.fr/duracell.htm

Frenetiske trommespasmer i symbiose med live-triggede programmerte synthforløp gir grunnlaget for utrykket til Andre Duracell.  Ved hjelp av MIDI-triggere på sin perkusjon styres 8-bits synthforløp på en høyst organisk måte.  Med en energi som overgår de fleste live-acts, og programmering som er knyttet direkte opp mot dette, har Duracell skapt en særdeles unik performance som burde appellere til både old-school dataspillnostalgikere såvel som nye generasjoner.

00.30:
DJ Thomas Urv

[Oslo] http://www.myspace.com/thomasurb

Kjent for mange som en av Norges heftigste techno DJ’s, har drevet på i gamet i 17 år, og spilt side ved side med et hopetall av verdenskjente artister innenfor de elektroniske felter.  Mannen leverer drivende dansbare sett som får selv den mest stillesittende av sofagriser til å riste på rompebeinet!!!

—-

UNDERVANSKONSERT SØNDAG KL. 14.00 i PIRBADET!
Husk badetøy, dykkermaske og snorkel!

Søndag 18. oktober:
WET SOUNDS
[London] http://www.newtoy.org/wetsounds/index.html

Del 1: AQUADELICA.

Wet Sounds er et mobilt undervannsgalleri som for tiden turnerer Skandinavia.  Ved hjelp av undervannshøytalere foregår lydinstallasjon og konserter under vann (så publikum må ha ørene under vann).  Lydopplevelsen skal etter sigende være svært spesiell, da man er vant til at lyder under vann høres litt forvrengte ut, noe de ikke gjør i dette tilfellet takket være det spesialdesignede undervannshøytalerne som ettergir krystallklar lyd, vel å merke uten stereo siden lydbølgene beveger seg mye raskere i vann enn i luft.  Skapt, kurert, og mikset live av Joel Cahen (Spax).
SNORKEL
[Trondheim] [Ølandet] http://swampsupnostrils.teks.no/
http://www.bek.no/~audun/audun_2009/index.html

Del 2: SNORKEL

Snorkel er det nyeste projektet til Audun Eriksen og Arnfinn Killingtveit, som også har med seg fridykkerne Atle Skaug, Espen Bjørklund og Koen Dijkstra for anledningen.  Showet består i flere korte “sanger” hvis lengde hovedsakelig blir avgjort av dykkernes evne til å holde pusten under vann.

Ved hjelp av sensorer koblet til dykkerne som sender signal til en datamaskin ved hjelp av mikrokontrolleren Arduiono og programmeringsmiljøet Pure Data, vil generative lydforløp skapes som er direkte knyttet til dykkernes bevegelse.  I tillegg vil det foregå eksperimenter i lydeksitering i vann, både av den instrumentale og vokale typen.  Da performancen hovedsakelig foregår under vann, anbefales det publikum å ta med seg både dykkermaske (evt svømmebriller) og snorkel, slik at de kan til fulle få med seg det som skjer under overflaten.

Vel blåst…

—-