Trondheim Matchmaking del 1, 2002:

program

foto

Trondheim Elektroniske Kunstsenter kjører i 2002 en seminar- og workshopserie ved navnet Trondheim Matchmaking.
Idéen er å skape en møteplass for kompetanse og ressurser innenfor elektronisk kunst og ny teknologi, spesielt lokalt, men også nasjonalt og internasjonalt.

Trondheim Matchmaking del 1 samlet lokale kunstnere, teknologer og teoretikere for korte presentasjoner av aktuelle arbeider og prosjekter 6. april 2002 på BLÆST. Det ble minikonsert, live videoperformance, foredrag og andre multimedia presentasjoner.

Del 1 gikk av stabelen lørdag 6. og søndag 7. april d.å. og var et arrangement med og for lokale krefter. Arrangementet foregikk på utestedet Blæst på dagtid lørdag med oppfølging i TEKS´s lokaler på søndag. Ulike presentører fikk 15 min. hver til å framføre sine prosjekter og idéer. Spennvidden var stor, fra framføring av komposisjonen ”Intra” av Frank Ekeberg til demonstrasjon av en fjernstyrt kule ved student Frode Heggelund, institutt for teknisk kybernetikk, NTNU.

Oppmøte var over all forventing begge dagene. Deltakerne strakk seg fra 14 til 60 år og representerte vidt forskjellige miljøer. Søndag var satt av til framdrift og videre prosjektering. Her kom det også nye mennesker. Prosjekter av forskjellige slag diskuteres og nye forbindelser ble opprettet. TEKS´s mailingliste ”Mekkverk” fikk et skikkelig løft.

Trondheim Matchmaking del 1 ga grunnlag for optimisme for det elektroniske kunstmiljøet i Trondheim og TEKS´s strategi med å være en prosjektorientert og lett manøvrerbar medialab med liten administrasjon. Gjennom tverrfaglige forbindelser knyttet sammen i et lokalt nettverk for elektronisk kunst og ny teknologi ser vi muligheter for nye og fruktbare konstellasjoner.

Prosjektet er muliggjort ved hjelp av midler fra Norsk Kulturråd og Produksjonsnettverket for Elektronisk Kunst, PNEK.

15-04-02
Espen Gangvik